Curolox tehnologija u vođenoj remineralizaciji cakline

Pogledajte članak u prijelomu za tisak

OGLAS


Curodont Repair i Curodont Repair Fluoride Plus, proizvođač vVARDIS, biomimetički je sustav za liječenje ranog karijesa regeneracijom cakline.

Tehnologija premaza temeljena je na jednostavnom peptidu koji jednokratnim nanošenjem, unutar pet minuta difundira do dubine ranih karijesnih lezija i organizira se u biomatricu, sličnu prirodnoj matrici cakline. Biomatrix privlači kalcij i fosfat iz sline kako bi se stvorio hidroksiapatit, čime se omogućuje vođena regeneracija cakline unutar lezije. Klinička ispitivanja su dokazala da omogućuje znatno veću regresiju i inaktivaciju karijesa od fluoridnih lakova, s dokazanom stopom uspješnosti od 86 do 100% u usporedbi s oko 35% za fluoridne lakove. Dodatno je pokazao visoku učinkovitost u remineralizaciji oštećenja cakline tijekom ortodonske terapije, tzv. white spots.

Biomimetički sustav za liječenje ranog karijesa vođenom regeneracijom cakline uz pomoć Curolox tehnologije umreženih biomatričnih peptida


Primjenjuje se uz prethodnu pripremu čišćenjem i tretiranjem 2% otopinom hipoklorita tijekom 20 sekundi te uklanjanjem anorganskog materijala 35% ortofosfornom kiselinom uz adekvatno ispiranje i sušenje. Aktivacijom preparata povlačenjem cilindra (gore-dolje) Curodent Repair aplikator sa spužvicom primjenjuje se izravno na leziju. Otopina treba difundirati pet minuta.

Curodont Repair nudi jednostavno, bezbolno i konzervativno rješenje za pacijente svih dobnih skupina. Njegova patentirana tehnologija Monomer-Peptide 104 remineralizira strukturu cakline do dubine defekta te zaustavlja i poništava početne karijesne lezije kroz regeneraciju cakline. Curolox tehnologija s ionima kalcija i fosfata iz sline podržava stvaranje kristala hidroksiapatita duboko unutar karijesne lezije. Takvo liječenje je neinvazivno, jednostavno za korištenje, bezbolno te prikladno za sve pacijente.